Elektroniske cigaretter vokser i popularitet

Der er mange gode grunde til at elektroniske cigaretter vokser i popularitet. De senere år er flere og flere danskere nemlig begyndt at gøre en aktiv indsats for at droppe cigaretterne, og elektroniske cigaretter er et virkelig godt hjælpemiddel i den proces. Elektroniske cigaretter eller e-cigaretter som de bliver også bliver kaldt, er jo i princippet det samme som de gamle cigaretter. De er dog langt fra lige så dårlige for ens helbred, og det er derfor en rigtig god måde at komme af med sine rygevaner i et skridt ad gangen. Desuden vil man opleve, at man ved elektroniske cigaretter kan sætte sit eget præg på oplevelsen. Man kan således få en elektronisk cigaret i mange forskellige farver og det er da meget sjovt. Men endnu vigtigere er det, at man kan få et utal af forskellige smagsvarianter. Der vil naturligvis være flere, som foretrækker at få den cigaret smag, som de kender, og det er da også en mulighed, men samtidig kan de mere eventyrlystne lige pludselig prøve hvordan det er at ryge en cigaret med jordbær smag.

De almindelige cigaretter indeholder flere tusind forskellige tilsætningsstoffer, hvoraf de fleste af dem er dårlige for ens helbred. Det er særligt tjære, som de fleste er bevidste om er skidt for ens lunger. Dette problem er helt løst ved de elektroniske cigaretter, da man her har erstattet de farligste tilsætningsstoffer med propylen-glycol og glycerin. Det er videnskabeligt bevist, at disse stoffer for eksempel ikke er kræftfremkaldende, og det vil altså betyde, at rigtig mange tusinde danskere ville kunne undgå at få lungekræft, hvis de valgte at skifte over til e-cigaretterne. Det er nok en rigtig stor grund til at de elektroniske cigaretter vokser i popularitet.

Den primære årsag til at elektroniske cigaretter vokser i popularitet er nok, at politikkerne de senere år har lavet flere stramme love, som gør det ulovligt at ryge de traditionelle cigaretter ude i offentligheden. Disse love indbefatter dog ikke e-cigaretter, og det er derfor ikke ulovligt at ryge dem i offentligheden. Ikke endnu i hvert fald. DSB har dog valgt at gøre dem forbudt på deres perroner på lige fod med de gamle cigaretter, og det kan muligvis være noget, som andre virksomheder også vil gøre på længere sigt. Faktum er dog nu, at det ikke er forbudt at ryge en elektronisk cigaret langt de fleste steder.

En anden vigtig årsag til at de elektroniske cigaretter vokser i popularitet er prisen. Hvis man ryger en pakke om dagen til en pris på 40 kr. vil man skulle betale 1200 kr. per måned, og da en flaske med elektronisk cigaret væske koster 100 kr. og kan holde i en måned. Det vil altså sige, at prisen for at ryge de elektroniske cigaretter i ét helt år ca. svarer til at ryge de traditionelle cigaretter i én måned! Det vil altså være enormt mange penge, som man vil kunne spare, hvis man vælger at skifte over til de populære e-cigaretter.

 

Disclaimer

Skriv et svar