Lad kasketten være en fast del af din garderobe

Jeg indrømmer det gerne; jeg er vild med herremode – og jeg bruger frygteligt meget af min tid på det. Jeg følger altid en masse modeblogs, læser Euroman og kigger internettet igennem for nye tøjmærker og designs. Men, jeg ved jo også godt, at det langt fra er sådan alle andre mænd har det med mode.

Men jeg vil godt hjælpe dig lidt på vej, hvorfor jeg har skrevet dette blogindlæg om modetøj til mænd. Mere specifikt skal det handle om kasketter; da de har en særlig plads i mit hjerte. Jeg vil snakke lidt om de typiske modeller inden for caps – og hvilke jeg selv er mest tilhænger af.

Kasketter, caps, snapbacks og fivepanels

Ja, kært barn har mange navne – men de dækker over mere eller mindre den samme ting; nemlig moderne hovedbeklædning i form af kasketter. Den klassiske cap er blevet en fast del af herremoden, og udover at den er superfed – så har den også den praktiske funktion, at vi mænd kan komme hurtigere ud af døren, da vi ikke skal bruge tid på håret.

Der findes som udgangspunkt tre forskellige modeller af caps, som du finder i butikkerne; flex-fit caps, snapbacks og fivepanels.

Den klassiske flex-fit kasket kender de fleste, og den var voldsomt populær for år tilbage. Jeg har selv ejet en hulens masse flexfit kasketter i mange farver. Kendetegnet for flexfit-kasketten er den runde skygge, der har været kendetegnet for kasketten de sidste mange årtier.

Alternativet til den klassiske flex-fit kasket, er snapbacken. Den famøse snapback kendes typisk på den flade skygge og knapperne i nakken, der kan justere størrelsen på din cap. Den moderne snapback kasket har fået noget af et comeback de senere år, og findes nu i alle modebutikker til mænd.

Slutteligt, så har vi en nyfortolkning af den klassiske cap; nemlig five-panel kasketten. Den er mindre udbredt, men mange af de store navne inden for streetwear har taget den under kærlig behandling. Modsat de to andre typer af caps, så er den moderne five-panel kasket mere kantet i det – og kommer ofte i blødere materialer.

Også med tryk og logo

Jeg er selv kæmpe stor tilhænger af den klassiske snapback, og jeg er meget glad for, at den er kommet tilbage i modebutikkerne. Og især når man kan få caps og t-shirts med tryk.

Lige nu er det hotteste inden for snapbacks, at du finder en model med et sportslogo eller lignende på. De store sportsmærker har sat en masse fede caps i produktion, der passer perfekt til modemanden, som elsker streetwear og casual herremode. Generelt kan du få tryk og logo alt slags tøj hos en hel stribe af leverandører. Se oversigt over firmaer, der tilbyder på tryk på tøj på virksomhedsdatabasen Novaindex.com.

Disclaimer

Skriv et svar