Erstatningssager er tricky

man welding the brown metal board

Det er ikke så længe siden, at du blev udskrevet fra hospitalet. Stilladset var ikke godt nok sikret. Du faldt. Brækkede et ben og ryggen. Og nu sidder du med fletningerne i postkassen. Du aner ikke dine levende råd: Kommer du tilbage til byggepladsen nogen sinde? Kan du overhovedet løfte en mursten i fremtiden? Får du hele din bevægelighed tilbage? Lægerne var meget skeptiske – men heldigvis er de mere optimistiske nu. Du skal dog forvente, at din genoptræning vil tage meget, meget lang tid. Du vil ikke kunne arbejde som murer i lang tid fremover. Og hvad skal du så leve af i den tid der går, indtil du kan komme tilbage på arbejdsmarkedet? Du gik jo i lære som 15-årig og i dag er du 35. Far til to små børn. Ægtefælle til verdens skønneste kvinde.

Arbejdsskader er alvorlige

Ja, arbejdsskader kan ødelægge et godt familieliv – og det er det, din familie er truet med lige nu. Det er svært for din hustru at klare alle de tunge fysiske opgaver med børnene alene. Du har selvfølgelig henvendt dig til fagforeningen for at forhøre dig om hvordan og hvorledes med dagpenge og alt det.

Du har også fundet en god arbejdsskade advokat, som bistår dig i hele processen for at få arbejdsskadeerstatning. Det har du nemlig krav på. Arbejdsgiverens forsikringsselskab har da også givet tilsagn om, at du får erstatning. Spørgsmålet er bare: Hvor stor bliver erstatningen? Kan I opretholde jeres levestandard, som den er nu? Eller skal I til at flytte ind i en billigere bolig – bare fordi du faldt ned fra stilladset? Og det værste spørgsmål er: Hvornår får du erstatningen? Skal I ud og låne penge, så I kan overleve indtil da? Eller hvordan?

Størst mulige sum penge

Din advokat har forsikret dig om, at du får den størst mulige erstatning. Han har taget sagen personligt. Måske mest fordi, han er meget harm over, at din arbejdsgiver sløsede med stilladset. Ulykken kunne have ramt mange flere af dine kollegaer dér. Din arbejdsgiver – eller bygherren – har været meget heldig, at det kun var en enkelt person, hans sløseri gik ud over. Og det skal han altså betale for. Der er næsten hævn at høre i din advokats stemme, når I taler om det. Nu er han altså en af landets bedste erstatningsadvokater, så han må vide, hvad han taler om og han ved helt sikkert, hvad han kan. Så du er fortrøstningsfuld. Det er bare enerverende med ventetiden.

Offererstatninger tager også lang tid

Men du må være tålmodig. Du har fået forsikring om, at sagen ikke vil tage lige så lang tid, som det gør for dem, der skal have offererstatning – se her efter et voldeligt overfald. Du må læne dig tilbage og være tålmodig. Du skal stole på din advokat. Han gør sit bedste – og lidt mere end det. Du skal lære, at din familie har brug for dig. Også selvom du ikke kan løfte og bære småbørn. Du får den erstatning, du har krav på. Din advokat og din fagforening er dine bedste rådgivere lige nu. Så lad dem køre sagen for dig.

Disclaimer

Skriv et svar