Gode livsråd

Jeg har haft svært ved forhold de seneste år. Jeg har endda fået psykologhjælp via Nordisk Krisekorps for at definere mine værdier i et forhold, og det har givet mig en god grund at stå på, når jeg er i et forhold og i særdeleshed i forhold til mig selv.

Mange af os tyr til vores jævnaldrende venner for råd, fordi vi tror, de ved bedst, men nogle gange er rådene lige indenfor rækkevidde, og det er hos vores bedsteforældre. Vi tror, de ikke forstår nu dagens dating, og det gør de måske ikke, men de har et sæt leveråd, som altid er godt at få genopfrisket.

Gode råd om forhold

Jeg havde en god snak med min bedstemor den anden dag, og her er hendes bedste råd til forhold:

  • ”Man fanger flere fluer med honning end med eddike”. Tonen og måden, vi taler med hinanden på, er med til at gøre os tættere – eller længere fra hinanden. En ordentlig tone er altid på sin plads, og det skaber respekt og tillid. Hvis man konstant bebrejder den anden og er negativ, skaber det et negativt miljø, hvor intet godt kommer ud af det. Vis taknemmelighed, og sig tak, når den anden gør noget for dig. Det gør jer begge glade, og I får lyst til at gøre mere for hinanden, og det skaber et tæt bånd.
  • ”Lad være med at hænge dit beskidte vasketøj offentligt til tørre”. Lad være med at tage diskussioner offentligt. Vent, til I kommer hjem. Det er pinligt for både jer og de mennesker, der er omkring jer, hvis I tager en diskussion i det offentlige rum. Det gælder også for Facebook og andre sociale medier. Lad være at lægge sådan noget online. Hold det for jer selv.
  • ”Lad ikke solen gå ned over jeres vrede”. Lov hinanden, at I aldrig går i seng vrede på hinanden. Det kommer der ikke noget godt ud af, og ingen af jer får sovet. Få løst situationen, og bliv gode venner, inden I går i seng.

Kilde: Novaindex – psykolog og psykoterapeut oversigt

Disclaimer

Skriv et svar