Brystpumpe

Er man i en situation, hvor det har vist sig nødvendigt, for en kortere periode, at benytte sig af en brystpumpe, så er der grundlæggende kun to muligheder.

Det er altså, hvis man ser bort fra den traditionelle metode, hvor man bruger sine egne hænder, til at pumpe mælken ud. Det har vist sig at være en lidt besværlig metode, hvis man skal gøre det op til en fem til seks gange om dagen, så heldigvis er processen blevet moderniseret, og man kan nu få to forskellige slags.

Manuel eller elektrisk brystpumpe

Der er den, der kaldes en manuel brystpumpe, og så er der den elektriske brystpumpe. Den manuelle version kan bruges, hvis man f.eks. er lidt stresset i en periode. Stress påvirker mælkeproduktionen, og det kan være svært for barnet at få et godt udbytte, så her kan den manuelle brystpumpe gå ind og hjælpe.

Denne type pumpe er meget nænsom og skånsom, og den er designet til at efterligne barnets suttebevægelser så godt som muligt, netop for at kick starte de hormoner, som danner mere mælk. Den manuelle brystpumpe er lille og fiks, og man kan nemt have den med sig rundt, så man diskret kan pumpe når det er nødvendigt. Den håndkraft der er nødvendig, for at stimulere barnets sutterytme er minimal, så det kræver ikke særlig meget af moderen, at malke på denne måde.

Elektrisk har flere fordele

Den elektriske brystpumpe derimod, kræver ingen kræfter. Det hele kører via. en batteridrevet enhed, som sender de nødvendige impulser ind i den tragt, som sættes på brystvorten, og den simulerer altså barnets sutterytme.

De fleste kommer også med strømforsyning, og nogle af pumperne kan minde om et mindre kraftværk, da de kommer med store opsamlingsflasker og et større batteri, så man skal selv ud og vurdere, om man vil have en elektrisk brystpumpe som man kan tage med rundt, eller om man vil supplere den med en manuel en.

Begge typer er rigtig anvendelige i alle situationer, det afhænger alt sammen af ens behov, og om hvor længe man regner med at benytte apparaterne. De mest populære inden for den manuelle type er af mærket Pigeon, og fås til priser omkring 400 kroner.

Af de elektriske er der mange producenter, også mange af de mere kendte elektronik mærker så som Philips Avent, men en af de mest anerkendte kommer fra det norske firma MEDELA, og de fås i omegnen af 1.300 kroner.

Dobbeltpumpe fra Medela

MEDELA sælger også en model, som er til de ekstra travle kvinder, hvor tid er helt essentielt. Det er den såkaldte Freestyle dobbeltpumpe, som er en elektrisk brystpumpe. Som navnet antyder, så pumper den begge bryster på én gang, i stedet for at man skal tage ét af gangen, som man skal ved de andre modeller fra MEDELA, AVENT og Pigeon.

At pumpe begge bryster på én gang med en kunstig suttemekanisme sætter mere skub i mælkeproduktionen, end hvis man tog et af gangen, så hvis man er bekymret for, om man kan opretholde en nogenlunde mælkeproduktion, så er det værd at overveje, at vælge MEDELA’s Freestyle-model, hvis man skal have sig en brystpumpe, dog koster den godt 2.400 krone – køb alle slags brystpumper.

Disclaimer

Skriv et svar