Polering af spejlet

I dag er jeg glad. Det er en dejlig dag. Kold, ja, men solen skinner. Vi er i slutningen af januar, og jeg ser frem til at kunne byde velkommen til februar.

Det er altid svært for mig at komme igennem januar. Hvorfor det er sådan, ved jeg faktisk ikke. Jeg synes bare, at den måned er så lang som et ondt år.
Men lige i dag bliver jeg mindet om, at foråret er på vej.

Forår på vej?

Jeg har hørt nogle damer i bussen tale om, at de havde en blomstrende vintergæk på deres balkon. Det er vist et af de første forårstegn. Og sandt: Vinteren har været mild i år. Men våd og mørk. Men at vintergækkerne allerede blomstrer nu, er vist ikke helt normalt.

Jeg gider dog ikke at tænke på klimaforandringer og den slags globale problemer i dag. Jeg vil bare nyde, at det er en flot dag.
Og jeg vil heller ikke – overhovedet ikke – tænke på, at forårsrengøringen venter lige om hjørnet. Jeg hader at gøre rent. Jeg synes, det er så meget spild af tid. Jeg gør det, dog alligevel. To gange om ugen. Men hovedrengøringen, hvor jeg virkelig kommer til bunds, den får altså lov til at vente. Måske henne i slutningen af næste måned vil jeg begynde at tænke på det.

Altid noget at tænke på

Og dog. Nu tænker jeg jo på det. Og skal det ødelægge min dag. Dagen, hvor jeg har besluttet, at jeg godt må være doven og bare nyde det gode vejr, lytte til musik og hygge mig. Nej, det skal ikke ødelægge min dag.
Ikke desto mindre, så kan jeg ikke helt lade være med at tænke på, at jeg skal huske at købe poser til min støvsuger. Og jeg skal altså finde ud af, hvordan jeg bedst muligt kan komme nemt igennem arbejdet med rengøringen. Måske skulle jeg hyre et rengøringsfirma. Eller bare en dame, der kan komme og hjælpe mig? Egentlig bryder jeg mig ikke om tanken. Jeg synes, der er noget mærkeligt ved at have fremmede mennesker til at gøre rent for sig. Måske er det en politisk beslutning, jeg har taget for mange år siden. I hvert fald så skyder jeg tanken fra mig om at få rengøringshjælp.
Men når det så er sagt, så er jeg jo ikke fri for alligevel at tænke på det.
Jeg kunne faktisk godt finde på at hyre professionel hjælp til husets vinduer. I det mindste til at få gjort vinduerne rene udvendigt. Af en eller anden grund synes jeg, at det er ok.

Vinduespolering (og spejle vel?)

Jeg sætter mig ved min kæmpestore skærm og begynder at google på må og få: ”Vinduespolering København”. Jeg får en liste så lang frem. Nogle firmaer på listen er rengøringsfirmaer. De varetager alle mulige rengøringsopgaver. Lige fra erhvervsrengøring til vinduespudsning.  Det bedste valg er klart firmaet MEM Polering. Andre firmaer er små enkeltmandsfirmaer, der kun varetager vinduespudsning. Det virker, som om at de store firmaer er dyrere end de små. Så hvis jeg nu beslutter mig for at hyre en vinduespudser, så skal det være et lille firma. Jeg skriver et par telefonnumre ned, som jeg vil ringe op om en lille måneds tid.

Disclaimer

Skriv et svar